מצא את הדומיין המושלם עבורך

דומיין הוא לא רק שם, דומיין הוא חלק בלתי נפרד מהמותג ומהזהות העיסקית שלך

  • .com
    80.00
  • .net
    80.00
  • .org
    70.00
  • .co.il
    120.00

כל המחירים כוללים מע"מ כחוק

שאלות ותשובות דומיינים DOMAINS

ריכזנו בעבורכם מספר רב של שאלות ותשובות נפוצות, אשר נתקלנו בהם במהלך השנים, מקווים שהם יעזרו לכם לבחור בנו להוביל אתכם קדימה!

מה זה שם דומיין - Domain Name?

שם תחום (באנגלית: Domain Name) או שם מתחם הוא שם ייחודי של אתר ברשת האינטרנט, שמבדיל אותו משאר האתרים הנמצאים ברשת.

רישום שמות תחום נעשה על ידי ארגון האינטרנט העולמי, ICANN, וגופים המורשים לכך מטעמו.

בישראל הגוף היחיד הרשאי לרשום שמות תחום הוא איגוד האינטרנט הישראלי (ISOC), המקצה שמות תחת הסיומת il.

מה זה תת דומיין - Sub Domain?

כתובת חלקית תחת הדומיין שלך. לדוגמה: subdomain.yourdomain.com

מה זה דומיין מופנה - Parked Domain?

שמות דומיין נוספים אשר מצביעים לאותו אתר. הדומיין המוגדר parked, יציג את אותו תוכן המוצג באתר המרכזי.

מה זה העברה אוטומטית - Redirect?

העברה אוטומטית מכתובת או תיקייה תחת כתובת לכתובת אחרת. לדוגמה: http://www.yourdomain.com/redirect אל http://www.mydomain.com.

מה זה רשם הדומיין - Registrar?

חברה המבצעת עבורך את רישום הדומיין אצל איגוד האינטרנט.

מה זה DNS?

תוכנה המבצעת תרגום בין שם הדומיין לכתובת ה IP- של השרת עליו מאוחסן האתר.

מה זה Who Is?

כלי המאפשר בדיקה מיהו בעל הדומיין.

מהו מבנה שם התחום?

לשם התחום מבנה הירארכי שיטתי. בעל שם תחום יכול להשתמש בשם התחום שלו ובכל שמות התחום הכפופים לו, או להעביר את השליטה בכולם או בחלקם לאחרים. למשל בעל השליטה בשם התחום הראשי net מאפשר לכל אחד לרשום שם תחום הכפוף לו, למשל sytes.net, ובעל השליטה בשם התחום המשני sytes.net יכול להשתמש בו ובשמות התחום הכפופים לו, או לאפשר לאחרים להשתמש בהם (וזה גם מה שהוא עושה).

דוגמה: לשם התחום של האתר "ארזנט - פתרונות אינטרנט" www.ereznet.co.il המבנה ההירארכי הבא (מימין לשמאל):

  • il מציין את המדינה שבה נרשם שם התחום. לכל מדינה ציון בן שתי אותיות. למרות שהסיומת us שמורה לארצות הברית, מייסדת האינטרנט, רוב האתרים האמריקאיים משתמשים בשמות התחום הראשיים הכלליים (כגון com, net, org).
  • co מציין את המגזר בתוך המדינה, ובדוגמה שלפנינו - המגזר המסחרי, שבמדינות מסוימות מצוין על ידי com. מגזרים נוספים הם (רשימה חלקית): ac - אקדמיה, k12 - מערכת החינוך, org - גופים שאינם מסחריים, gov - גופי ממשלה, muni - שלטון מקומי, mil - צבא (תחת il קיים idf, עבור צה"ל).
  • ereznet הוא שמו הפרטי של האתר, במסגרת המגזר המסחרי בישראל.
  • www מציין את תפקוד האתר, ובמקרה זה אתר World Wide Web. אין לבחירה בשם זה כל משמעות מעבר לכך שבעל שם התחום יצר ממנו הפניה למחשב בו מתארח האתר.
שמות מתחם בעברית?

ניתן לרשום שמות מתחם בשפה העברית, זאת כחלופה לפראקטיקה של שמות מתחם המכילים מילים עבריות בתעתיק לטיני (כאשר אין כל תקן לתעתיק, כמו במקרה של האותיות כ_, ק_ ו_ח_).

Internationalized Domain Name - IDN הינו שם דומיין (שם מתחם) בשפה שונה מאנגלית. פיתוח הטכנולוגיה של ה-IDNs החל בשנת 1998 באוניברסיטה של סינגפור. האוניברסיטה של סינגפור הקימה את חברת i-DNS.net על מנת להוציא לפועל את השימוש בטכנולוגיה. תהליך קידום השימוש בטכנולוגיית ה-IDNs הינו תהליך הנמצא בעיצומו בכל העולם בשנים האחרונות. הקידוד שהוסכם כסטנדרט עבור IDNs על ידי ארגון ה-IETF הינו ה-Punycode. השימוש ב-IDNs תופס את מקומו כשירות נדרש עם העמקת אחוז החדירה של האינטרנט במדינות ששפתם המקומית שונה מאנגלית, והשפה נכתבת בהן הינה באותיות שאינן לטיניות ביסודם. טכנולוגיית ה-IDNs הוטמעה לאחרונה בדפדפנים המובילים – הטכנולוגיה אומצה על ידי חברת מיקרוסופט בדפדפן Internet Explorer 7, על ידי Mozilla החל בדפדפן Firefox 2. הטכנולוגיה הוטמעה גם בדפדפנים אחרים כגון דפדפן Chrome של חברת Google.

שמות דומיין בכתב עברי, אפשריים כחלק מתקן IDN. הראשונות שהתאפשר לרשום שמות מתחם עבריים תחתיהן היו הסיומות com ו_net. החל משנת 2005, גם הסיומת org צורפה. כמו כן, סיומות לאומיות רבות מאפשרות שמות מתחם בעברית. משנת 2007 הושקו בישראל שמות דומיין בעברית תחת סיומות .קום .נט .ארג על ידי ספקי האינטרנט בישראל: 013 נטוויז'ן, בזק בינלאומי, ו- 012 סמייל.

יש חריג אחד לרישום בישראל - שמות תחום תחת idf.il הם באחריות צה"ל, וניתנים על ידו, למשל http://www.aka.idf.il.

גלישה לשמות מתחם עבריים דורשת תמיכה בתקן IDN מצד הדפדפן (בין הדפדפנים התומכים נמנים Internet Explorer ו-Firefox).

מהם הסיומות שמות מתחם?

לפי שיטת הקצאת כתובות האתרים באינטרנט, הכתובות מחולקות למתחמים (domain) המופרדים ביניהם על ידי נקודות. המתחם העיקרי, המופיע בצד ימין, מכונה סיומת אינטרנט או באנגלית Top-level Domain. סיומות אלו מוקצות על ידי ארגון ה-ICANN.

ישנם שני סוגים של סיומות אינטרנט: סיומות כלליות (gTLD) וסיומות מדינה (ccTLD). סיומות מדינה הן בעלות שתי אותיות וסיומות כלליות הן בעלות שלוש או יותר אותיות. מבין הסיומות הכלליות ישנן כאלה שבשימוש בינלאומי ומנוהלות באופן חופשי ואחרות שנמצאות בשליטת הממשל של ארצות הברית.

  • .com - מוסדות מסחריים- בינלאומיים.
  • .net - רשתות תקשורת.
  • .org - מוסדות ללא מטרות רווח (ללא מס).
  • .aero - לאתרים של תעשיית התעופה
  • .biz - לעסקים
  • .coop - אתרים של קואופרטיבים
  • .info - שימוש כללי
  • .museum - אתרים של מוזיאונים
  • .name - אתרים אישיים של אנשים פרטיים
  • .pro - לאתרים של אנשי מקצוע (professionals)

לכל מדינה מוקצית סיומת משלה לפי הסימול הסטנדרטי של שתי אותיות לטיניות של אותה מדינה, כגון co.il. או gov.il. בישראל

כיצד אוכל לבדוק אם דומיין פנוי לרישום מיידי?

בנינו מערכת חיפוש דומיין בכתובת: https://www.ereznet.co.il/domain, שניתן דרכה לחפש דומיין בשילוב רוב הסיומות הקימות בעולם.